Home

 

TERUG IN DE TIJD

Loopgroep “DE BAZUIN” is op 12 januari 1993 in de Muziekwijk te Almere opgericht door Roel van Dijk en is sindsdien uitgegroeid tot een gezellige loopgroep. Voorheen was de start en finish bij buurthuis ‘De Bazuin’, sinds 19 oktober 1998 is de start bij sportschool “Happy Fitness in Muziekwijk”. Op 30 juni 2000 is Roel gestopt met het lesgeven en heeft Gerda  Geerts - Westerkamp  de  loopgroep  overgenomen.

 

WAT IS LOOPGROEP “DE BAZUIN”?

Loopgroep “DE BAZUIN” is een  loopgroep die  gelegenheid geeft om op een gezellige en verantwoorde wijze de loopsport te beoefenen in teamverband.

 

VOOR WELKE GROEPEN IS LOOPGROEP “DE BAZUIN”?

Loopgroep “DE BAZUIN” is er voor sporters van elk niveau die door hardlopen in beweging willen blijven. Kinderen, mannen of vrouwen, jong of oud, iedereen wordt hartelijk ontvangen. Het maakt niet uit wat je doel is, of je op recreatief niveau, op wedstrijdniveau, 2.5 - 5 - 10 - 15 km, een halve marathon of zelfs een hele marathon wilt lopen. Iedereen is van harte welkom.

Ook voor de startende lopers is er gelegenheid om het gehele jaar te training door zich aan te melden.

TRAINERS

De loopgroep heeft momenteel 2 gediplomeerde trainers die regelmatig door de KNAU worden bijgeschoold. Zodat iedere deelnemende loper, wat ook zijn/ haar doel is, verzekerd is van verantwoorde looptrainingen.

 

WAT HOUDEN DE TRAININGEN IN?

Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht besteed aan: uithoudingsvermogen,  snelheid, lenigheid, kracht en coördinatie.

Door middel van loopscholing -met behulp van het loop ABC- wordt de techniek van het hardlopen aangeleerd, zodat een mooie economische loopbeweging ontstaat. Want met een goede looptechniek wordt het tempo verhoogd en kunnen vervelende blessures worden voorkomen.

Iedere loper kan op zijn/haar niveau aan de trainingen deelnemen en in overleg met de trainer, aan de hand van de vorderingen en prestaties, bepalen met welke intensiteit er tijdens de trainingen gelopen wordt. Ook voor speciale trainingsadviezen of een gericht schema kan men zich altijd tot de trainer wenden. Om vooruitgang in het hardlopen te boeken is het wel van belang om regelmatig de trainingen te blijven bezoeken.

Tijdens de trainingen wordt erop toegezien dat er nooit lopers achterop raken.

 

WAAR LOPEN WIJ?

Er wordt door de loopgroep lekker in de natuur getraind, zoals in het: Muzenpark, Beatrixpark, Pampushout,   Kromslootpark,   Noorderplassen, rond  het  Weerwater en in/om Almere-Centrum.

In  de  winter  als  het ’s avonds donker is, wordt er op verlichte paden getraind.

 

WEERSOMSTANDIGHEDEN

De trainingen gaan onder bijna alle weersomstan-digheden gewoon door, alleen bij extreme gladheid (ijzel) of onweer kan door de trainer worden besloten de training te annuleren.

 

VAKANTIES EN FEESTDAGEN

Tijdens alle schoolvakanties gaan de volwassen-trainingen gewoon door, behalve voor de kinderen. Op erkende feestdagen en 5 december worden er géén trainingen gegeven. Ook kan er een andere reden zijn, dat de training geen doorgang vind.

 

LOGBOEK

De loopgroep  heeft  een loopboek  waarin  iedere loper zijn aan/opmerkingen, aankondigingen voor wedstrijden/trimlopen en andere wetenswaardig-heden over het lopen en de loopgroep kwijt kan. De wedstrijden/trimlopen worden van tevoren aangekondigd in het lopersboek van de loopgroep zodat er onderling afspraken over deelname en eventueel vervoer gemaakt kunnen worden.

 

CLUBKLEDING

Informatie over de kleding en de aanschaf hiervan kunt u krijgen bij de trainer. Het is namelijk mogelijk om trainingspakken, loopbroeken sweaters, T-shirts, e.d. aan te schaffen in de kleuren blauw/wit met het logo van de loopgroep. Deze kleding is van een goede kwaliteit en uitermate geschikt om er in te trainen en/of wedstrijden mee te lopen. Deze kleding is echter niet verplicht maar wordt zeer op prijs gesteld.

 

WANDEL- EN KINDERTRAINING

Voor wandel- en kindertraining wordt, bij voldoende aanmeldingen, wordt een speciaal programma opgezet.

 

DE TRAININGSDAGEN EN TIJDEN

Recreatieve tot marathonlopers:

Maandagavond                    19:30 tot 21:00 uur            Woensdagavond                    19:30 tot 21:00 uur.

 

Startcursus voor beginners zonder ervaring en met weinig loopervaring:

Na overleg te bepalen dagdeel en kosten.

 

LOSSE / KORTE CURSUSSEN

Voor LOSSE en/of KORTE cursussen gelden aparte prijzen en tijden.

 

TARIEVEN EN BETALING                                        

Half jaar met 1x per week training        €  30,00 *1.      Jaar  1x per week training            €  55,00 *1.

 

Half jaar met 2x per week training        €  50,00 *1 .    Jaar  2x per week training           €  95,00 *1.

*1 Deze tarieven zijn exclusief de jaarlijkse bijdrage voor lidmaatschap KNAU (€ 16,20) en lief en leed pot (€ 7,00).

 

Prijswijzigingen ondervoorbehoud en geldt niet voor losse / korte cursussen.

Minderjarigen moeten een handtekening van ouder en/of voogd.

 

Een seizoen loopt van 1 juli tot 30 juni.

Betalingen dienen voor aanvang van het nieuwe seizoen te worden voldaan.

Betalingen op girorekening NL45INGB0008293971 t.n.v. G. J. Westerkamp, te Almere.

 

PROEFTRAININGEN

Geďnteresseerd in loopgroep “DE BAZUIN”?  Nieuwe lopers kunnen 2 weken gratis mee trainen.

 

SPORTMASSEUR

De loopgroep heeft contact met een ervaren sportmasseur die tegen een gereduceerd tarief een massagebehandeling geeft. Na een wedstrijd of zware training kan het zinvol zijn om m.b.v. sportmassage de achtergebleven melkzuren uit de spiermassa’s te laten wegwerken. Deze sport-masseur is ook gespecialiseerd in  behandeling en preventie van blessures.

 

ACCOMMODATIE

Sportschool “Happy Fitness in Muziekwijk”  Operetteweg 28-30 Telefoonnummer 036-5468560.

 

INFORMATIE

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Gerda Geerts 036-5384883 of via het E-mailadres.

 

GEGEVENS LOOPGROEP

www.loopgroep-debazuin.nl

Het E-mail adres is: info@loopgroep-debazuin.nl

Telefoon: 036-5384883 Mobiel: 06 - 40208324

 

EIGEN RISICO

Deelname aan de looptrainingen en activiteiten van loopgroep “De Bazuin” zijn geheel voor eigen risico.